Пятница, 29.03.2024, 09:35

vburluk.pp.net - Официальный сайт пгт Великий Бурлук

Начало Регистрация Вход
Приветствую Вас, Неизвесный нам гость · RSS
Меню сайта
Наш опрос
Как вы относитесь к утверждению, что полностью доверять можно только себе?
Всего ответов: 40
 
Начало » 2013 » Апрель » 2 » ЗАБЕЗПЕЧЕНО ПРОГНОЗОВАНЕ, РИТМІЧНЕ І СТАБІЛЬНЕ НАПОВНЕННЯ ДЕРЖАВНОГО ТА МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ
ЗАБЕЗПЕЧЕНО ПРОГНОЗОВАНЕ, РИТМІЧНЕ І СТАБІЛЬНЕ НАПОВНЕННЯ ДЕРЖАВНОГО ТА МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ
Днями в.о. начальника Вовчанської МДПІ Лідія Колєснік провела прес – конференцію за участю редакторів районних ЗМІ Вовчанського та Великобурлуцького районів, присвячену результатам роботи інспекції за перший квартал 2013 року з наповнення бюджетів усіх рівнів та особливостям кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2012 році.
Розпочала прес-конференцію Лідія Павлівна з підбиття підсумків роботи інспекції за перший квартал 2013 року. Вона зазначила, що завдяки організованій роботі податківців Вовчанської МДПІ за звітний період поточного року всі планові завдання з надходження податків і зборів до бюджетів усіх рівнів виконані в повному обсязі. Зокрема планове завдання з надходження податків і зборів до Зведеного бюджету виконано на 107,5%. Забезпечено надходження до бюджетів усіх рівнів у сумі 25,9 млн.грн., що на 3,8 млн. грн. більше проти фактичних надходжень аналогічного періоду минулого року.
До Державного бюджету надійшло податків і зборів у сумі 5,3 млн. грн.. Розрахункову базу зі збору платежів до Державного бюджету виконано на 103,5%.
Найбільшу питому вагу у надходженнях до Державного бюджету займає податок на прибуток підприємств – 39,6% (надходження склали 2,1 млн. грн.), податок на додану вартість – 45,3% (надійшло 2,4 млн. грн.). Бюджетоформуючим податком місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб – 71,4% (зібрано за перший квартал 2013 року 14,7 млн. грн.) та плата за землю - 18,0% (забезпечено збір 3,7 млн. грн.) від загальної суми надходжень податків та зборів місцевого бюджету.
Місцеві бюджети Вовчанського та Великобурлуцького районів за звітний період отримали 20,7 млн.грн., що порівняно з минулим роком більше на 3,5 млн. грн., темп росту 120,5% .
В ході проведення прес-конференції керівник інспекції звернула увагу присутніх на особливості кампанії «Декларування-2013», яка триває вже понад три місяці. За цей час 644 громадянина подали декларації про майновий стан і отримані доходи до Вовчанської МДПІ, що на 4 декларації більше ніж торік. Наразі громадяни району задекларували понад 2 млн. гривень доходів, що на 0,3 млн більше порівняно з минулим роком.
Як свідчать проведені деклараційні розрахунки, - зазначила Лідія Павлівна,- місцеві бюджети Вовчанського та Великобурлуцького районів отримають близько 200 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб. Це визначальний податок для скарбниць місцевих громад, саме за його рахунок відбувається розвиток соціальної сфери.
Крім того, мешканці Вовчанщини декларують свої доходи з метою використання права на податкову знижку, передбачену Податковим кодексом України. Найчастіше використовують це право громадяни, які сплачують закладам освіти за навчання та громадяни, які бажають повернути частину суми процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом. За результатами проведених деклараційних розрахунків сума до повернення складає 66,4 тисяч гривень.
Керівник податкової інспекції підкреслила, що добровільне декларування доходів громадян є світовим трендом і декларуючи доходи, кожен громадянин робить свій внесок у добробут свого району.
Податківці подбали про те, щоб жителі району отримали максимум комфорту при виконанні свого конституційного обов’язку. Для зручності платників податків, на період проведення кампанії декларування доходів громадян, до 1 травня 2013 року, в центрах обслуговування платників податків Вовчанської МДПІ, встановлено подовжений графік робочого дня та прийом декларацій у вихідні дні.
Декларацію можна подати у паперовому вигляді, або скориставшись новим електронним сервісом Міністерства доходів і зборів: отримати безкоштовно в пунктах сертифікації ключів електронно-цифровий підпис і направити декларацію в електронному вигляді. Сьогодні подання декларації через мережу Інтернет – зручно, сучасно, престижно!
Наприкінці зустрічі Лідія Колєснік подякувала присутнім та наголосила, що податківці підтримують кожного, хто сумлінно виконує свій конституційний обов’язок та своєчасно сплачує податки.
Просмотров: 1496 | Добавил: Volchanckaya_MGNI | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Конструктор сайтов - uCoz
Календарь новостей
«  Апрель 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Форма входа
Поиск по новостям
Друзья сайта
Статистика