Среда, 08.05.2024, 22:08

vburluk.pp.net - Официальный сайт пгт Великий Бурлук

Начало Регистрация Вход
Приветствую Вас, Неизвесный нам гость · RSS
Меню сайта
Наш опрос
Является ли для вас абсолютной ценностью верность в дружбе и любви?
Всего ответов: 34
 
Начало » 2013 » Март » 26 » Кампанія «Декларування – 2013» триває: на “гарячій лінії” надає роз’яснення заступник начальника Вовчанської МДПІ Харківської області ДПС Ір
Кампанія «Декларування – 2013» триває: на “гарячій лінії” надає роз’яснення заступник начальника Вовчанської МДПІ Харківської області ДПС Ір
Нещодавно відбувся сеанс "гарячої лінії" із заступником начальника Вовчанської МДПІ Іриною Романцовою, на актуальну тему: «Актуальні питання декларування доходів громадян. Реалізація права на податкову знижку».
Жодне питання, озвучене під час сеансу, не залишилося поза увагою. Наводимо відповіді на окремі питання платників:
Яким чином можна подати декларацію про майновий стан і доходи електронною поштою?
З 1 січня 2013 року подання декларації в електронній формі можливе у режимі реального часу (on-line) через електронний сервіс „Електронний кабінет платника податків”.
Для роботи в електронному кабінеті платнику податків необхідно:
1. Отримати електронний цифровий підпис, який безкоштовно видається Акредитованим центром сертифікації ключів :
- м. Харків, пл. Свободи, буд. 5, «Держпром», 6 під`їзд, 2-й пов., каб. 121, тел.: (057) 702-86-17;
- м. Харків, просп. Леніна 9, ЦОПП, вікна реєстрації користувачів ЕЦП №1, №3;
-м. Харків, вул. Черноморська, 3, тел.: (057) 513083;
- м. Харків, вул. Світла, 5, ЦОПП, тел.: (057) 697365;
-м. Куп'янськ, вул.Харківська, буд. 99, каб. 3, тел.: (05742) 78677;
-м. Красноград, вул. Короленка, 85, каб. 2, тел.: (05744) 73870;
-м. Ізюм, вул. Фрунзе, буд. 32, тел.: (05743) 2-85-88;
-м. Лозова, мікрорайон №3, буд. 5, тел.: (05745) 53607.
2. Завантажити з сайта Акредитованого центру сертифікації ключів програмне забезпечення – „Програмний комплекс користувача ЦСК”. Встановити програмне забезпечення на персональному комп’ютері та виконати необхідні налаштування допоможе інструкція користувача.
3. Відкрити в Інтернеті веб-сторінку „Електронний кабінет платника податків”, авторизуватися за допомогою особистого електронного ключа та розпочати роботу в електронному кабінеті.
Створення декларації складається з трьох простих кроків., а саме:
1) обрати відповідну категорію – «фізична особа-підприємець» або «громадянин»;
2) обрати варіант збереження заповнено ї декларації у паперовому чи електронному вигляді;
3) заповнити декларацію.
Після внесення усіх необхідних даних та скріплення їх цифровим підписом декларація за бажанням платника або надсилатиметься до податкової, або зберігатиметься для друку у паперовому вигляді.
Чи зберігається право на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року на наступні податкові роки?
Відповідно до пп.166.4.3 п.166.4 ст.166 Податкового кодексу України якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.
Чи необхідно подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи фізичній особи, яка у звітному календарному році отримала дохід від продажу нерухомого майна, яке перебувало у власності понад три роки?
Відповідь: враховуючи те, що дохід, отриманий фізичною особою у звітному календарному році від продажу (обміну) не частіше одного разу протягом звітного податкового року нерухомого майна, яке перебувало у власності понад три роки, не оподатковується, то подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи не обов’язково.
Який порядок декларування майна, отриманого неповнолітньою дитиною у спадщину від померлого дядька, та чи необхідно сплачувати податок з вартості отриманої спадщини?
Відповідно до підпункту «а» пункту 179.4 статті 179 Податкового кодексу платники податку звільняються від обов'язку подання податкової декларації незалежно від видів та сум отриманих доходів, зокрема, якщо вони є неповнолітніми або недієздатними особами і при цьому перебувають на повному утриманні інших осіб та/або держави станом на кінець звітного податкового року.
Згідно з пунктом 179.6 статті 179 Податкового кодексу зобов'язання щодо заповнення та подання декларації від імені платника податку покладаються на опікуна щодо доходів, отриманих неповнолітньою особою.
Розмір ставки, що застосовується до відповідного об'єкта спадщини, залежить від родинних стосунків членів сім'ї фізичної особи і спадкодавця.
Таким чином, у разі отримання неповнолітньою дитиною будь-якого об'єкта спадщини від дядька, який не є членом сім'ї першого ступеня споріднення, вартість такого об'єкта спадщини оподатковуватиметься за ставкою визначеною пунктом 167.2 статті 167 Податкового кодексу (5 %).
Чи має право ФО на отримання податкової знижки в частині суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом, якщо протягом звітного року об’єкт іпотеки був відчужений?
Фізична особа може включити до податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом лише при дотриманні умов, передбачених п.175.1 ст. 175 Податкового кодексу України.
Житловий будинок (квартира, кімната), що будується чи придбавається, має бути визначений як основне місце проживання. Якщо протягом звітного року об’єкт іпотеки був відчужений, то фізична особа не має права включати до податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом.

Сектор взаємодії із засобами масової інформації
та громадськістю Вовчанської МДПІ
Просмотров: 1506 | Добавил: Volchanckaya_MGNI | Рейтинг: 0.0 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Конструктор сайтов - uCoz
Календарь новостей
«  Март 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Форма входа
Поиск по новостям
Друзья сайта
Статистика